Essentiële oliën

Gezonder leven in overvloed

met essentiële oliën

van Young Living

Wat is essentiële olie?

 

Vaak komen essentiële oliën op het juiste moment op je pad. Geloof me, het is geen toeval. Je komt ermee in aanraking omdat ze iets voor je kunnen betekenen. Als je je daarvan bewust bent, zul je op een andere manier naar dit alles gaan kijken.

 

Veel mensen hebben geen idee hoe effectief essentiële oliën kunnen zijn.

Essentiële olie is een uniek geschenk uit de natuur. Het is de levensenergie van de natuur. Het hart en ziel van de plant. Essentiële oliën zijn de aromatische vloeistoffen die gewonnen worden uit bloemen, de schors van bomen, wortels, struiken en zaden.

Zij bepalen niet alleen het aroma van de plant maar zijn ook van vitaal belang voor de planten om te groeien, te leven, zich te ontwikkelen en voor het aanpassen van de planten aan het milieu.

Ze ondersteunen de planten bij afweer van insecten en beschermen ze tegen invloeden van buitenaf en ziektes.

 

Moderne onderzoeken tonen aan dat essentiële oliën bij aromatisch gebruik, plaatselijk opbrengen of innemen een rustgevende, evenwichtige, reinigende, verjongende en energieke werking op lichaam en geest kunnen hebben.

 

Wetenschappers hebben gepoogd de etherische stoffen van planten synthetisch na te bootsen maar dit kan een toxisch effect op het lichaam hebben. Essentiële oliën hebben onder de beste omstandigheden een zacht en natuurlijk effect op het lichaam. Je lichaam begrijpt de communicatie met essentiële oliën en hun bestanddelen en weet dus precies wat het met plantenstoffen moet doen.

 

De bestanddelen zijn zò klein dat ze direct bij cellen kunnen doordringen. Ze zijn super geconcentreerd en daarom werken ze zo goed. Zo heb je voor de productie van een flesje van 15 ml lavendelolie 70 kilo lavendelbloemetjes nodig. In een flesje koudgeperste zuivere citroenolie zijn meer dan 45 citroenen verwerkt. Voor een flesje rozenolie zijn 12.000(!) rozen nodig. Het bijzondere eraan is dat ze door hun communicatie met het lichaam toch een zeer zachte, helende werking hebben.

 

 

70 kilo lavendelbloemetjes

45 citroenen

12.000 rozen

Een paar eigenschappen van zuivere, therapeutische essentiële olie:

 

 • bevat de regeneratieve, zuurstofverrijkende immuunversterkende eigenschappen van de plant

 

 • ze kunnen binnen 20 minuten invloed hebben op elke cel in het lichaam en gemetaboliseerd worden net zoals andere voedingsstoffen

 

 • opgebracht onder de voeten is de kracht van de olie binnen 1 minuut in ons hoofd aanwezig

 

 

 

 

Let op dat je de zuiverste olie koopt. Oliën die je in de winkel kunt kopen horen hier niet bij, net als veel goedkope oliën die online worden aangeboden. Onderzoek heeft bijv. aangetoond dat in veel lavendelolie propyleen glycol zit. Dit is anti-vries! Ik denk dat je dit niet echt wilt inademen of op je huid wilt smeren, laat staan doorslikken. En toch doen veel mensen dit.

Volgens Europese en Amerikaanse normen hoeft er maar 5% puur plantproduct aanwezig te zijn in een flesje om het product 100% puur te mogen noemen! Daarom zijn ze ook zo goedkoop. Je kunt je afvragen wat er dan verder in zit.

Voor consumenten is het moeilijk te bepalen of ze een olie kopen van therapeutische kwaliteit. Er zijn hier door de overheid nog geen normen voor bepaald.

 

De zuiverste oliën moeten aan de volgende criteria voldoen:

 

 • ze bevatten geen vulstoffen

 

 • ze bevatten geen toegevoegde synthetische stoffen

 

 • ze zijn vrij van onzuiverheden of toxines

 

 • alleen het beste plantaardige materiaal is ervoor gebruikt

 

 • de planten zijn in het juiste milieu gegroeid en op het perfecte moment geoogst

 

 • het plantenmateriaal is voor de extractie op beschermende wijze verhit (lage temperatuur)

 

 • er vindt een zorgvuldig gecontroleerd extractieproces plaats

 

 • de olie wordt door wetenschappers op zuiverheid en therapeutische kwaliteit getest en wordt door middel van verschillende tests zorgvuldig geanalyseerd om de zuiverheid en chemische structuur te waarborgen, zodat er geen stoffen aanwezig zijn die de gezondheid kunnen schaden. Dat kan bereikt worden door gaschromatografie, massaspectrometrie, een FTIR-scan en een strikt microbieel en organoleptisch onderzoek.

 

 

 

 

Contact

Denise Christiaans

Oude Willem

(Drenthe)

Kvk : 67620906

BTW: 138404392B03

IBAN:

NL14 ABNA 0532 6115 94

 

Tel: 06-54.98.64.81

Volg ons op

 

Instagram

PROFILE

Independant Young Living Distributor #2684037

© Copyright 2016. All Rights Reserved.